indir download

4 Temmuz 2010 Pazar

Windows 7 SP 1 Hakkında Her Şey


Microsoft en son işletim sistemi Windows 7 için Service Pack çıkarmak için önceki sürümlere göre daha aceleci davranıyor. Windows 7 SP1 ne zaman çıkacak, beraberinde neler getirecek?
Microsoft, Windows XP'den bu yana sürdürdüğü bir geleneği Windows 7 ile de devam ettirecek. Windows XP ve Vista'nin piyasaya sürülen ilk sürümleri, tüm yazılımların ilk sürümlerinde olabileceği gibi çeşitli hatalarla doluydu.

Tek bir görevi olan bir yazılımdaki hatalar ufak bir güncelleme ile ortadan kalkabilecekken, işletim sistemlerinde yaşanan sıkıntıların hem etkileri çok daha geniş, hem de çözümleri daha karmaşık oluyor.
Service Pack'ler birçok sorunu tek seferde gideriyor
Microsoft, Windows Update hizmetiyle, belirlediği hatalar için geliştirilen yama ve düzeltmeleri gerçek zamanlı olarak kullanıcılara sunsa da, Windows XP'den beridir Service Pack adını verdiği paketlerle birçok hatayı tek seferde düzeltiyor.

Büyük şirketlerin derdi
Service Pack'lerin ilk sürümdeki birçok hatayı gidermesi, Windows'ların yeni sürümlerine geçilmesinde büyük önem taşıyor. Standart bir ev kullanıcısı için yeni bir Windows'a geçmek basit bir işlem ve karşılaşılabilecek sorunların boyutu daha küçük olsa da, büyük şirketler için aynı şey geçerli değil.
Büyük bir şirketin bünyesindeki bilgisayarların işletim sistemini değiştirmesi çok detaylı düşünülmesi gereken bir iş. Kullanılan tüm yazılım ve donanımların yeni işletim sistemine uyumlu hale getirilmesi gerekiyor. Bu da çok büyük bir yatırım anlamına geliyor. Bu sebeple firmalar yeni bir işletim sistemi çıktığında, ona geçiş yapmak için çok acele etmiyorlar.
Büyük şirketler yeni Windows'a geçmek için Service Pack 1'i bekliyor
Microsoft Windows'ların ilk sürümlerine özellikle de Vista'ya bakıldığında da bu konuda ne kadar haklı olduklarını görüyoruz. İlk sürümlerde yaşanabilecek sorunlarla uğraşmak istemeyen firmalar, bu sıkıntıları gideren Service Pack'lerin çıkmasını bekliyorlar. Bu sebeple Windows Service Pack'ler Microsoft için büyük önem taşıyor.

En çabuk SP1
Microsoft, Windows XP ve Vista için ilk Service Pack'leri ilk sürümden yaklaşık bir sene sonra piyasaya çıkarmıştı. Ekim 2001'de piyasaya sürülen Windows XP'nin SP1'i Eylül 2002'de çıkarılırken, Ocak 2007'de çıkan Vista için SP1 Şubat 2008'de kullanıma sunulmuştu. Şimdi ise Microsoft, Windows 7 ile birlikte elini biraz daha çabuk tutacak gibi gözüküyor.
22 Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürülen Windows 7, bundan yaklaşık 9 ay sonra ilk Service Pack'ine kavuşacak. 18 Mart tarihinde Microsoft tarafından yapılan resmi açıklama ile duyurulan Service Pack'in tam olarak hangi tarihte kullanıma sunulacağı açıklanmadı fakat Temmuz ayında çıkacağı duyuruldu.
Windows 7 SP1 Temmuz ayının ortalarına doğru çıkacak
Microsoft'un Windows 7 SP1 için önceki sürümlere göre daha hızlı davranması, geçmişten ders alınması olarak yorumlanabilir. Microsoft, büyük şirketlerin Windows 7'ye geçmek için SP1'i beklediğini biliyor ve bu süreci hızlandırmak için daha seri çalışıyor. İlk SP1'in öncekilere göre çok daha çabuk yayınlanabilmesinde Windows 7'nin önceki Windows'lara göre çok daha sorunsuz olması da yatıyor.


shiftdelete.net